Aangepaste fiets voor Jasper.

Kortrijk kocht onlangs een speciaal aangepaste elektrische fiets voor Sport en JC Tranzit-medewerker Jasper Balcaen. Als baby kreeg Jasper een hersenbloeding. Daardoor moet hij de rechterkant van zijn lichaam heel bewust aansturen om de bewegingen te maken die hij wil. Jasper woont in Nazareth en komt quasi dagelijks met de elektrische fiets en de trein naar Kortrijk. Ook tijdens de werkdag gaat Jasper vaak de baan op. Dat betekent dus heel veel fietsen.

Balcaen: “Ik heb altijd graag gesport, maar clubs waren weigerachtig om mij toe te laten. Door het doorzettingsvermogen van mijn ouders, gingen de deuren alsnog open. Ik ging basketten en nam als skiër 2 keer deel aan de Paralympische Spelen. In 2018 werd ik 15de op de slalom. Verplaatsingen zijn soms fysiek én mentaal vermoeiend. Mijn leidinggevenden wilden daar iets aan doen. Mijn fiets schakelt nu automatisch tussen versnellingen en heeft een brede pedaal met bandje en antislip-laag.”

Op zondag 18 september 2022 was er autovrije zondag in Kortrijk. De fiets en de voetganger is er koning.

Bron: Het Nieuwsblad 17/09 – 18/09/2022

Beschrijving afbeelding: jongeman toont trots zijn aangepaste elektrische fiets. Hij staat op een plein met op de achtergrond een hellend vlak richting inkom van een gebouw. Op het gebouw de letters TRANZIT en DEPART.