Vanaf vandaag gaan de deuren van Schouwburg Kortrijk terug open voor publiek! Dit keer niet voor een podiumvoorstelling, want deze zijn helaas nog niet toegelaten, maar wel voor de foto-expositie Atmosphere.

Agathe Danon (BE °1996), Alexander Deprez (BE °1995), Igor van de Poel (BE °1973) en Bas Bogaerts (BE °1979), vier gepassioneerde fotografen, tonen ons hun wereld aan de hand van portretten die elk op hun manier een verhaal vertellen aan het publiek.

Het werk van de drie internationale Designers in Residence Emilie Froelich (FR °1992), Jadd Hallaj (SY/US °1996) en Elena Falomo (IT °1993) is gebaseerd op een onderzoek van vier maanden wonen en werken in onze regio. Ze onderzochten de Kortrijkse eilanden en tonen hun visie voor de toekomst van deze plaatsen. Laat je onderdompelen in de atmosferen van deze veelbelovende kunstenaars.

Het onderzoek van de Designers in Residence en de fotografische parels zijn te zien in de Kortrijkse Schouwburg. Het evenement is gratis, maar plaatsen reserveren is noodzakelijk.

Atmosphere is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Er is een audioschilderij beschikbaar op de website van de Schouwburg. Mensen kunnen het van thuis uit beluisteren, of op bezoek komen naar de expo en ondertussen luisteren naar het verhaal. In het laatste geval brengen ze best eigen oortjes of koptelefoon mee. Het luisterverhaal duurt ongeveer een half uurtje.

Wim Chielens heeft het audioschilderij uitgeschreven, ingesproken en omgezet naar de klank van kunst. Tijdens het verhaal worden drie foto’s uitgebreid beschreven met een mix van klanken, muziek, stemmen en achtergrondinformatie over de makers.