datum:
26/06/2020
categorie:
Nieuws
tags:
, ,

Kortrijk houdt zich klaar voor hittegolf

Hittegolf

Hittegolven, waarbij de drempelwaarde van 30°C overschreden wordt, komen steeds vaker voor in onze contreien. Kortrijk is hierop voorbereid en heeft een hittenoodplan klaar.

Een oproep

Stad Kortrijk doet tijdens hittegolven een oproep naar elke stadsgenoot om een extra oogje in het zeil te houden. Vooral bij kwetsbare buurtbewoners die tijdens een uitzonderlijk warme periode geïsoleerd dreigen te geraken, ouderen die slecht te been zijn, ....

Bel 1777 of 1701

Zijn er problemen waar je zelf geen raad mee weet, neem dan contact op met het meldpunt 1777. Je kan gratis bellen van maandag tot en met vrijdag tijdens de kantoortijden van 9 tot 17 uur of mailen via 1777@kortrijk.be

Sociaal Huis en wijkcentra

Door de huidige veiligheidsmaatregelen is het echter nog niet mogelijk om verfrissing op te zoeken in de cafetaria van de wijk-of woonzorgcentra. De stad gaat individueel op zoek naar een gepaste oplossing.

Zorg en maaltijden aan huis

Zorg aan huis blijft gegarandeerd. Via de Dienst Thuiszorg (056 24 46 53) kan men terecht voor alle bestellingen en vragen rond maaltijden (levering maandag, woensdag en vrijdag)

Boodschappendienst voor ouderen

Samana boodschappenlijn blijft beschikbaar op weekdagen tussen 10u en 12u via 0800 95 001 of boodschappenlijn@samana.be

Meer info over dit plan kun je hier vinden: Hittenoodplan.

Tips over hoe je het hoofd koel kan houden, vind je op deze pagina van de Vlaamse Overheid: Warmedagen