Laat je inspireren voor een betere toegankelijkheid.

Participatie van de doelgroep personen met een beperking is onmisbaar als je kiest voor een integraal toegankelijkheidsbeleid.

We nodigen je graag uit voor onze inspiratiedag met als thema Participatie. Wil jij graag het beleid (leren) beïnvloeden? Wil jij hiervoor samenwerken met andere vrijwilligers? Dan is de Dito Inspiratiedag iets voor jou. Leer onze Laat je Stem Horen groep kennen en ontdek hoe je lokaal participatie kunt versterken.

Wil jij hiervoor samenwerken met andere vrijwilligers en ervaringsdeskundigen? Ontdek samen met ons hoe we het best concrete resultaten halen. Ook wie reeds actief is in een adviesraad is welkom. Wil je meedenken hoe we de nog bestaande toegankelijkheidsdrempels in onze samenleving wegwerken? Laat je graag je stem horen? 

Dan zijn onze inspiratiedagen en onze groepen Laat je Stem Horen iets voor jou. 

Dito versterkt, verandert, verbindt. De pijler belangenbehartiging is een belangrijke en grote pijler binnen onze organisatie. We lichten dit graag aan je toe.  

We geven uitleg over Laat je Stem Horen groepen en de positie van ervaringsdeskundigen binnen deze groepen. We belichten het thema Participatie op lokaal vlak. We staan stil bij wat participatie is en hoe dit ingevuld kan worden. De tijden dat dit enkel via de klassieke adviesraden gebeurde is voorbij. Er zijn tal van mogelijkheden voor lokale besturen om inspraak toe te laten. We geven een aantal goeie voorbeelden. We geven ook tips voor de eerste stap, namelijk het lokaal beleid overtuigen dat inspraak ook voor hen een win-win situatie is. De toelichting wordt gebracht door Wouter Coolen. 

Programma:

 

9u30 onthaal  

10u start  

Belang van Participatie en hoe kunnen wij dit lokaal versterken  

Structuur Laat Je Stem Horen groepen en actuele projecten 

Deelname gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. We sluiten af met een broodje en netwerkmoment.

Waar en wanneer: 4 juli 2023 te Brugge, Zilverstraat 43 in de Vanackerzaal

 

Inschrijven kan via mail: lien.deblaere@ditovzw.be

Lien kan je telefonisch bereiken op het nummer 056 23 03 87

Beschrijving afbeelding: close-up van enkele armen die elkaar ‘een vuistje’ geven.