In deze onzekere tijd zijn mensen met een beperking vaak extra kwetsbaar en geïsoleerd. Daarom probeert de SAPH hier zoveel mogelijk praktische tips voor u te verzamelen.

Corona-pagina van Stad Kortrijk

Stad Kortrijk heeft nu alvast een handige site gemaakt waar u alle actuele informatie over het coronavirus kunt vinden. Aan de hand van veel gestelde vragen kunt u er ook nagaan welke dienstverlening de stad nu wel of niet aanbiedt. Wist u, bijvoorbeeld, dat de wijkcentra weliswaar dicht zijn, maar dat ze nu warme maaltijden aan huis bezorgen of u ook telefonisch kunnen helpen? Op de corona-pagina van de stad vindt u antwoorden op al dit soort vragen en nog veel meer.

Psychosociale eerstelijnshulp

Heeft u nood aan een luisterend oor? Een chatgesprek waarin u uw hart kunt luchten? Of heeft u nog een dringender hulpvraag op psychosociaal vlak?

In de bijgevoegde brochure ‘Psychosociale eerstelijnshulp corona’ (zie hierboven) vindt u een praktisch overzicht van organisaties, telefoonnummers en links waar u zoal terecht kunt met uw vragen.

Helpper: thuishulp voor buren, door buren

Helpper stelt zijn online ontmoetingsplaats vanaf nu overal én gratis beschikbaar voor vrijwilligers tijdens de coronacrisis. Helpper: ‘Zo willen we de golf van solidariteit ondersteunen, door buren veilig en efficiënt met elkaar te verbinden.’

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger om uw buren een handje te helpen? Of heeft u zelf hulp nodig? Meld u dan aan op dit platform van Helpper!