Op 5 februari beklaagde een lezer van Het Nieuwsblad met een handicap er zich over dat er in de dichte omgeving van het station in Kortrijk geen mogelijkheid is om er voor langere tijd te parkeren. Er zijn in de Pieter Tacklaan heel wat Shop & Go-plaatsen voorzien waar men maximaal een half uur mag parkeren. Maar er is geen enkele voorbehouden parkeerplaats voor personen met een "gehandicaptenkaart", tenzij verderop in de Bloemistenstraat.

De SAPH kent het probleem en heeft al meer dan een jaar geleden gezegd dat het nieuwe Kortrijkse parkeerbeleid niet goed is, maar tevergeefs. De bevoegde schepen, Axel Weydts, en PARKO beloven enkel bij te sturen door extra parkeerplaatsen voor personen met een handicap te voorzien daar waar er een behoefte aan is. De SAPH blijft dit opvolgen. Gebruikers van deze voorbehouden plaatsen mogen dergelijke knelpunten altijd doorgeven aan de Adviesraad.

Naar aanleiding van het persartikel liet de schepen weten dat personen met een "gehandicaptenparkeerkaart" ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen, de bewonersparkeerplaatsen mogen gebruiken. Eindelijk een beetje transparantie waar de SAPH al zo lang naar vroeg.