Brochure ‘Inclusief toerisme in Kortrijk’

Vraagt u zich als rolstoelgebruike af in welke Kortrijkse restaurants en cafés u makkelijk binnen kan? Wilt u als blinde of slechtziende bezoeker ook graag genieten van historische gebouwen en andere toeristische trekpleisters? Bent u op zoek naar geschikte sportactiviteiten voor kinderen met een verstandelijke beperking? Of weet u niet wat De Schouwburg u als hardhorende/dove persoon zoal te bieden heeft?

Op al deze en nog veel meer vragen vindt u het antwoord in de brochure ‘Inclusief toerisme in Kortrijk’. Deze brochure werd, op vraag van de SAPH, ontwikkeld door een groepje uiterst gemotiveerde bachelorstudenten van de VIVES Hogeschool. Zij screenden tal van horecazaken, cultuurcentra, historische gebouwen, musea, sportieve en culturele activiteiten op hun toegankelijkheid. Daarbij hanteerden ze dezelfde toegankelijkheidscriteria als Vlaams Toegankelijkheidsbureau Inter en Toerisme Vlaanderen.

 

Gratis brochure ‘Inclusief toerisme in Kortrijk’

Het eindresultaat is een heel gebruiksvriendelijke, helder opgebouwde brochure die iedere toerist met een beperking op weg zal helpen in onze stad. De nieuwste versie van de brochure kunt u hier gratis downloaden.

Hoewel de brochure nu al erg uitgebreid is, wordt ze momenteel verder aangevuld door de Dienst Toerisme. Daarnaast is het onze bedoeling om de brochure zo snel mogelijk in tal van leesvormen aan te bieden: druk, online, gesproken vorm, enzovoort.

Uw feedback is welkom

Graag vernemen we daarom uw feedback en suggesties. Mail ons hiervoor a.u.b. via info@toegankelijkkortrijk.be Met uw hulp kunnen we de brochure verder optimaliseren.

Met onze uitdrukkelijke dank aan de bachelorstudenten die deze brochure samenstelden: Maxim Colen, Hermine Callewaert, Jana Dusslier, Joren Tamsin, Melissa Timmerman, en Nils Van Maele.