Toegankelijkheidsverklaring

SAPH streeft ernaar de website zo toegankelijk mogelijk te maken. Deze verklaring is van toepassing de website toegankelijkkortrijk.be.

Aanpak om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen ge├»mplementeerd om de toegankelijkheid van onze website te verhogen: 

  • de promotie van het gebruik van het internet op een duurzame manier is opgenomen in de missie van onze organisatie
  • toegankelijkheid is een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Deze laatste is een vast onderdeel van ons aankoopbeleid
  • toegankelijkheid is opgenomen in onze communicatiestrategie
  • inhoud wordt periodiek getest en sommige leden werken met bijvoorbeeld een braille leesregel

Niveau van conformiteit aan de toegankelijkheidsstandaard

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bevat de standaarden op het vlak van toegankelijkheidsvereisten voor mensen met een beperking. Er zijn drie niveaus waarop men deze regels kan implementeren: niveau A, niveau AA en niveau AAA. 

Wij zijn gedeeltelijk conform aan WCAG 2.1 niveau AA. Gedeeltelijk conform omdat er enkele delen van onze website niet volledig conform deze regels zijn. Het betreft hier gearchiveerde informatie in PDF-formaat zoals jaarverslagen van voorafgaande jaren. Ook pdf-bestanden die we van externen ontvangen zijn niet altijd conform de regels. 

Feedback

Wij verwelkomen jouw feedback op onze inspanningen om onze website meer toegankelijk te maken. Je kan contact met ons opnemen via info@toegankelijkkortrijk.be of via onze contactpagina.

Toegankelijkheidsaudit

De toegankelijkheid van onze website wordt gecontroleerd via een externe audit door Anysurfer. Lees de Anysurfer statuspagina.