De Gele Doos kan je leven redden.

Wat is de Gele Doos? 

De Gele Doos is een gele bewaardoos. In de doos steken belangrijke persoonsgegevens, contactgegevens en medische gegevens. Je bewaart de Gele Doos in (de deur van de) koelkast. Dit is een gemakkelijke vindplaats voor de hulpverleners. Zo hebben zij snel de nodige informatie om je te helpen wanneer je in nood bent. 

In de bijlage leest u alle nodige info; bedoeling, wat zit er in de doos,..?

Door hier te klikken kan u een filmpje over de Gele Doos bekijken.

Belangrijk nieuws is dat in opstart werd geopteerd voor 80-plussers als afbakenbare groep. Recent is de doelgroep verruimd naar 80+ en alle hulp- en zorgbehoevenden die zelfstandig wonen en er om vragen. W13 stelt zich op als flexibele tussenpersoon voor het laten aanmaken en leveren van verdere Gele Dozen op vraag van de lokale besturen. 

Deze oproep is bestemd voor inwoners uit Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem.

Hoe kan je de Gele Doos aanvragen? 

Neem contact op met Koen Amerlynck. Hij centraliseert de aanvragen voor de Gele Doos die voor onze leden zijn bestemd. Verdere afspraken voor afhalen/overhandigen volgen.

Contact: koen.amerlynck@kortrijk.be, 0477/96.32.43

Beschrijving afbeelding: een gele rechthoekige doos, te vergelijken met een grote brooddoos met opschrift: Hier zit je leven in. Verder een tekening van een ijskast.