Maak de digitale wereld toegankelijk voor iedereen!

 

In de anderhalvemetersamenleving zijn we meer dan ooit aangewezen op de computer en het internet. Toch is deze digitale wereld nog niet voor iedereen even goed bruikbaar en toegankelijk. Daarom de volgende praktische tips!

 

E-inclusie: eenvoudige handleidingen

De Vlaamse overheid heeft een taskforce opgericht om de digitale inclusie (kortweg e-inclusie) te bevorderen. Op de website van E-inclusie vindt u dan ook eenvoudige handleidingen voor het gebruik van de computer, smartphone, tablet en het internet.

Daarnaast besteedt E-inclusie ook aandacht aan de communicatie op websites. Eenvoudige of klare taal is immers van groot belang om uw website of dienst toegankelijk te maken voor iedereen. Denk aan mensen met een verstandelijke beperking, laaggeletterden of niet-moedertaalsprekers van het Nederlands.

 

AnySurfer: drempelvrije websites voor blinden en slechtzienden

We vergeten vaak dat een aanzienlijk deel van de bevolking een visuele beperking heeft. Dit geldt namelijk niet alleen voor mensen die van jongs af aan blind of slechtziend zijn. Ook veel oudere mensen gaan vaak slechter zien.

Ook voor deze doelgroep dient u uw website optimaal toegankelijk te maken. Zij gebruiken speciale hulpmiddelen en software om op internet te surfen. Het gaat dan om spraak- of brailletechnologie dan wel om vergrotingsprogramma’s.

Wil u weten hoe u uw site of e-loket voor deze doelgroep kunt aanpassen? Ga dan te rade bij AnySurfer, dé experts in België op het vlak van webtoegankelijkheid voor blinden en slechtzienden.